Novinka - Deviataci vs. škôlkári, tr. č. 3, IV. MŠ

V rámci októbra - mesiaca spolupráce rodiny a školy, sme pozvali žiakov 9.A Základnej školy v Starej Turej do našej materskej školy (MŠ ako rodina). Spolu s p. učiteľkou Mgr. Ľ. Bajjaniovou, PhD. prišli deviataci do triedy "Kvetiniek" v jedno slnečné októbrové dopoludnie.

Škôlkári s napätím očákavali ich príchod, lebo takú vzácnu návštevu počas pobytu v MŠ ešte nezažili.

Najskôr sa veľkí zoznámili s malými a vytvorili veselé dvojice. Potom spoločne vyrábali v tvorivých dielňach rôzne zaujímavé prvky - obrázky, šašov, nádobu na ceruzky či navliekali písmenkové náramky a i. Deviataci im ochotne pomáhali, spolu navrhovali, lepili i kreslili. Malí aktívne a s radosťou s nimi pracovali, veď takým veľkým kamarátom chceli ukázať, že aj škôlkári vedia byť šikovní a zruční.

Po malom občerstvení si opäť v dvojiciach zašportovali na školskom dvore, kde boli pripravené rôzne stanovištia , ako napr. futbal, skok vo vreci, jazda na fúriku, lov rýb, hod na cieľ a i. A nebolo to vôbec ľahké. Veľkí museli malých nosiť, a tak zdolávať úlohy. To sa našim detičkám veľmi páčilo.

Na záver spoločného dopoludnia sa navzájom odmenili medailami, a veľká zábava nastala pri fúkaní bubliniek z bublifukov. Lúčili sa ťažko, bolo vidieť, že sa cítia veľmi príjemne.

Za toto výnimočné dopoludnie ďakujeme p. učiteľke a úžasným deviatakom, ktorí sa prirodzene prispôsobili malým, pristupovali k nim so záujmom a s láskou sa o nich starali.

FOTO TU                                                                                                    za MŠ Záhorová Sylvia



Pridať komentár:

Meno:
E-mail:
Text:

Komentáre k novinke:

... žiadne komentáre ...