Novinka - KVETINKY, marec, Kom., tr.č.1

MAREC - MESIAC KNIHY

V tomto mesiaci nás čaká návšteva Mestskej knižnice Kristíny Royovej v Starej Turej (7.3.).

O knihách budeme rozprávať celý mesiac. Nejde len o čítanie rozprávok, riešenie hádaniek a úloh z nich, ale naši predškoláci sa naučia rozoznávať aj smer čítania textu, kde je názov knihy, spisovateľa, kto je to ilustrátor, ako vlastne vzniká kniha a i. Tiež nezabúdame na významnú detskú autorku, ktorá tvorila blízko nášho rodiska p. Ľ.Podjavorinskú.

Pomocou každodenného zaznamenávania činností formou obrázkov a písmen sa detailnejšie oboznamujeme s abecedou. Deti spoznávajú načo sú nám písmenká, čo všetko s nimi dokážu...Skladáme vlastné i kamarátovo meno, zobrazujeme ich graficky.

Jednou z našich dlhodobejších domácich úloh bolo vytvorenie vlastného "Čitateľského denníka". Na tie sa veľmi tešíme. Máte čas do 23.3.2023.

Druhou DÚ je naučiť sa báseň v rozsahu minimálne dvoch slôh (tiež do 23.3.). Deti potom svoje recitačné zručnosti predvedú na našich triednych recitačných pretekoch.

9.3. vás radi uvidíme na rodičovskom združení určené pre rodičov detí budúcich školákov v spolupráci s CPP NMnV a ZŠ.

Pokračujeme v spolupráci so ZŠ, s našimi kamarátmi spoločným čítaním čitateľských denníkov, ale i branno-turistickou vychádzkou. Termín upresníme.       

28.3. - Fotenie

30.3. - Návšteva Gazdovského dvora - Veľká Noc                     

FOTO TU



Pridať komentár:

Meno:
E-mail:
Text:

Komentáre k novinke:

... žiadne komentáre ...